De kracht van bevlogen samenspel
75 jaar Radio Filharmonisch Orkest

In ‘De kracht van bevlogen samenspel’ schetst Inge Jongerman het 75-jarige Radio Filharmonisch Orkest, van de allereerste repetitie op 26 juni 1945 tot de speciale projecten in coronatijd, 2020.
Een tocht langs musici, dirigenten, programmeurs van de NTR en AVROTROS, componisten en andere betrokkenen. Met kleine portretjes, interviews en herinneringen aan bijzondere concerten. Een beeld van een orkest dat zich In vijfenzeventig woelige jaren ontwikkelde van studio-ensemble tot een internationaal gerenommeerd orkest dat zich welkom weet op tal van grote concertpodia.
In de woorden van Jongerman: “Ik heb het RFO leren kennen als een gepassioneerd orkest, dat zich in vijfenzeventig bewogen jaren onmisbaar heeft weten te maken voor ontelbare muziekliefhebbers. Een ensemble van getalenteerde musici die vele stormen doorstonden en altijd weer kracht wisten te putten uit hun bevlogen samenspel.”

De kracht van bevlogen samenspel - 75 jaar Radio Filharmonisch Orkest
Auteur en beeldredactie: Inge Jongerman
Vormgeving: Norbert Croonenberg
Een uitgave van de Stichting Omroep Muziek
Prijs: 19,-
Verkrijgbaar via: www.radiofilharmonischorkest.nl 144 blz, 22 x 22 cm, paperback met flappen ISBN 9789082963823

Ode aan de Heuvellaan – 90 jaar muziek

Een boek over de geschiedenis van het Muziekcentrum van de Omroep en zijn bewoners. Auteur Inge Jongerman vertelt het verhaal van de muziek, die vanaf 1929 al klonk in de eerste studio. In de voormalige VARA-studio traden grootheden als Django Reinhardt, the Ramblers en Ella Fitzgerald op. Alle uitbreidingen, vele maatschappelijke ontwikkelingen, vaste “bewoners” en beroemde bezoekers komen aan bod in tekst en beeld. Zo krijgt de lezer een inzicht in de bijzondere rol die dit gebouw ook nu nog speelt.

Bestellen:
Ode aan de Heuvellaan – 90 jaar muziek
Auteur: Inge Jongerman
Vormgeving: Norbert Croonenberg
Een uitgave van het Muziekcentrum van de Omroep
Prijs: 15.- 
Verkrijgbaar via www.mco.nl en bij de receptie van het MCO (pin only)
144 blz, 22 x 22 cm, paperback met flappen
ca. 200 afbeeldingen in kleur en zwart-wit
ISBN 978 90 829 638 0 9